Allergieventyr

Å være en stjerne i ditt fag er et spørsmål om allergi

Hold deg informert - Se våre allerginyheter nå. Lær om de siste fremskrittene innen allergi- og astmabehandlinger og nyheter om vår praksis. Disse symptomene kan forverres over tid hvis de ikke behandles riktig, og allergisk rhinitt anses å være en av de viktigste risikofaktorene for utvikling av astma. Men leger kan foreskrive medisiner for å redusere symptomene hvis de skjer, og til og med redde en persons liv hvis reaksjonen er alvorlig. Allopatiske medisiner som antihistaminer, steroider og dekongestanter kurerer ikke allergier, men er bare en måte å undertrykke den på. Utslett. Elveblest er røde nupper eller hevede områder av huden som utvikler seg etter eksponering for et allergen. Inntil nylig har det blitt anbefalt at spedbarn med høy allergirisiko kan ha nytte av å unngå kjæledyr og støvmidd i løpet av det første leveåret, men ny forskning tyder på at hos enkelte individer, eksponering for pelsdyr (men ikke for støvmidd eller kakerlakker) kan føre til immunologisk toleranse snarere enn immunologisk sensibilisering. Den første er umiddelbar overfølsomhet eller tidligfasereaksjonen, som oppstår innen 15 minutter etter eksponering for allergenet. Allergener kan være av hvilken som helst opprinnelse. De kan inhaleres, spises, injiseres eller komme i kontakt med huden. I utgangspunktet reagerer ikke kroppens immunsystem på allergen og overreagerer deretter på det og skaper en allergisk reaksjon.

Variasjonene i reaksjonen mellom tester og testere begrenser imidlertid bruken til erfarent personell. Matutfordringstester blir også gjort for å se om folk har vokst ut av en allergi. Hva er hudtester? Hva er tegn og symptomer på hveteallergi? "Hva er allergisymptomer? Hvis personen spiser noe laget med hvete, tror kroppen at disse proteinene er skadelige inntrengere og reagerer med å jobbe hardt for å bekjempe inntrengeren. Hvis personene som hjelper deg ikke vet, se om de kan finne ut av det (fra Medisiner psykiske lidelser kokken eller personen som har laget maten). Fortell også folkene som tilbereder eller serverer barnets mat om hveteallergien. Mens personer med hveteallergi vanligvis kan spise andre Medisin fedme kornsorter, kan ikke personer med cøliaki spise mat som inneholder gluten, som også finnes i andre kornsorter som bygg, rug og noen ganger havre. Selv om de fleste allergiske reaksjoner på hvete oppstår etter å ha spist et hveteprodukt, kan noen ganger folk reagere på rå hvete som de puster inn (for eksempel en baker som inhalerer mel på arbeidsplassen). Allergier er vanlige og har ikke livstruende konsekvenser for de fleste. Det er lett å forveksle cøliaki med hveteallergi, men de er veldig forskjellige.

En allergi mot hvete innebærer en allergisk respons på et protein i hvete. Små mengder mistenkte allergener og/eller deres ekstrakter (pollen, gress, middproteiner, peanøttekstrakt, etc.) introduseres til steder på huden merket med penn eller fargestoff (blekk/fargestoff bør velges nøye, for ikke å forårsake en allergisk respons i seg selv). Et lignende funn har nylig blitt funnet for tidlig introduksjon av peanøtter som en måte å forhindre peanøttsensibilisering hos spedbarn i risikogruppen. Bidraget fra genetiske faktorer til utviklingen av IgE-sensibilisering og til familiehistorien til en IgE-mediert sykdom er mellom 70-80 %. Risikoen for å utvikle allergisk sykdom i et bestemt organ er relatert til familiehistorien til den organbaserte sykdommen. Utover dette er det også viktig å ta hensyn til pasientens sykehistorie og legens observasjon når man analyserer saken. Som oftest kan du ikke stoppe der: Spør hva hver matvare på en meny eller i vitrine inneholder.

Les alltid matvareetikettene for å se om maten inneholder skalldyr. Hvis du har matallergier av noe slag, vil du bli en ekspert på å lese matetiketter. Les alltid matvareetiketter for å se om en matvare inneholder hvete. Etiketten skal stå "hvete" i ingredienslisten eller si "Inneholder hvete" etter listen. Hvordan behandles en allergisk reaksjon på hvete? En lege eller sykepleier vil skrape huden (vanligvis på underarmen eller ryggen) med en liten bit av ekstraktet, og deretter vente noen minutter for å se om det er en reaksjon. Verken skrapeprøven eller blodprøven er 100 prosent nøyaktige, men resultatene, tatt sammen med pasientens sykehistorie, kan hjelpe legen eller allergikeren med en diagnose og behandlingsplan. Leger kan også gjøre andre tester, inkludert en blodprøve. Naturlig matbutikker og helsekostdelen i dagligvarebutikker har vanligvis trygge alternativer, inkludert hvetefrie brød, kjeks og frokostblandinger. Tarmen kan ta mange uker å sette seg ned etter en diagnose av melkeallergi, og det er helt trygt og normalt for barnet ditt å ha grønn bæsj mens han er på en allergierstatning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *